8 maart 2017

Verkenners (11-15 jaar)

Algemene info

De verkenners is een groep van ongeveer 15 jongens in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Een enthousiast leidingteam (zelf ook allemaal ooit verkenner geweest) verzorgt elke zaterdag een uitdagend en scoutief programma. De ene keer zal dat een bosspel zijn, de andere keer is het bijvoorbeeld kampvuur maken. Geen draaidag zal hetzelfde zijn en voor de leiding is het elke week dan ook weer een uitdaging om opnieuw een leuk en leerzaam programma neer te zetten.

Van verkenners wordt verwacht dat ze samen met ongeveer 4 andere verkenners (= een patrouille) gedurende het jaar intensief samenwerken. Dat houdt bijvoorbeeld in: samen ‘strijden’ tegen andere patrouilles tijdens bosspelen, samen koken op kamp, samen een hike lopen, noem maar op.

Je krijgt bij de verkenners verantwoordelijkheid en vrijheid om te leren en te ontdekken, maar wel binnen kaders en in een veilige omgeving. De leiding is er om elke verkenner daarin te begeleiden.

Wij spreken uit ervaring wanneer we zeggen dat je tijd bij de verkenners een hele bijzondere tijd is waarin je vaardigheden leert waar je de rest van je leven profijt van zult hebben en waarin je vrienden voor het leven kunt maken.

Lijkt het jou leuk om eens vrijblijvend bij de verkenners te komen kijken, dan kan dat altijd! Je kunt hiervoor gebruikmaken van het aanmeldformulier.

Draaitijden

De verkenners draaien elke zaterdag van 13:30 tot 16:00 uur.

Openen en sluiten

Het openen en sluiten gaat bij elke speltak een beetje anders. Bij de verkenners doen we dit zo: we openen in uniform door de vlag te hijsen en de verkennerwet uit te spreken. Bij het sluiten wordt de vlag weer gestreken.

De verkennerwet:

Een verkenner trekt er samen met anderen op uit

om de wereld om zich heen te ontdekken

en deze leefbaarder te maken.

Een verkenner is eerlijk, trouw, spaarzaam,

sober, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

Een verkenner respecteert zichzelf en anderen.

Afmelden

De leiding probeert elke week een leuk en leerzaam programma te organiseren voor de verkenners. Wij vinden het prettig als u uw kind afmeldt voor een draaidag, wanneer hij niet aanwezig kan zijn. Afmelden kan door het verkennerteam een email te sturen.

Op kamp

De verkenners gaan samen met de Bos-scouts op zomerkamp. Gezamenlijk worden zij dan Scouts genoemd.

Daarnaast zijn er regelmatig weekendkampen, soms met een speciaal thema zoals de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW).

Het uniform

De verkenners worden elke draaidag verwacht in compleet uniform. Een compleet uniform bestaat uit een verkennerblouse, de das van scouting Rudyard Kipling en een dasring.

                                                                          Schrijf je nu in!