17 januari 2017

Bevers (5-7 jaar)

Algemene informatie

De speltak voor de jongste kinderen van 5 tot 7 jaar (meisjes en jongens). Het verhaal speelt zich af in dorp Hotsjietonia. Samen met de bewoners van dorp Hotsjietonia beleven de bevers op zaterdagochtend spannende, uitdagende, maar vooral leuke avonturen in en rondom de blokhut.

Hierbij kan je denken aan iets lekkers maken op het kampvuur, speurtochten, creatief bezig zijn, hutten bouwen, spelletjes in het bos en nog veel meer! Kort gezegd de bevers beleven iedere week een ander avontuur!

Draaitijden

We draaien op zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Open en sluiten

Het openen en sluiten gaat bij elke speltak een beetje anders.  Bij de Bevers openen we met ‘groep staat!’ Twee Bevers hijsen samen de vlag, terwijl de overige Bevers en de leiding met twee vingers het wolventeken als saluut maken.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en voor hen is het fijn te weten hoeveel kinderen er op de draaidag zullen zijn. Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan je af door een mail te sturen naar bevers@rudyardkipling.nl of een appje te sturen naar de teamleider.

Op kamp

De Bevers gaan drie keer per jaar een weekend logeren:

  • één samen met de ouders (1 nachtje slapen)
  • één weekend samen met alleen de bevers (1 nachtje slapen)
  • één te gek afsluitend zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie (2 nachtjes slapen)

Het uniform

De bevers dragen de rode bever blouse, met 2 insignes en de scoutingdas met dasring. Deze kun je kopen bij de Scoutshop, in de winkel op de Cahorslaan 20 (Achtse Barrier) te Eindhoven. Voor openingstijden, of online bestellen kijk op: www.scoutshop.nl

De artikelnummers zijn:

  • rode blouse: 1511 (en maat aangeven)
  • insigne speltakteken bevers: 61000
  • insigne scouting Nederland: 54300
  • schotse ruit MacLeod scoutingdas: 01220
  • dasring: 05000 (maar een andere dasring of zelfgemaakt mag ook) 

Voorbeeld programma’s

Voor veel kinderen (en ouders) is scouting helemaal nieuw als ze bij de bevers komen. Immers wij zijn de jongste speltak. Om een goed beeld te krijgen van wat wij allemaal doen, plaatsen wij op Facebook en Instagram regelmatig foto’s. Leuk als je ons daar volgt!

Schrijf je nu in!


Over de leiding

Pieter

Hallo, ik ben Pieter; de teamleider van de Bevers.

Dit seizoen heb ik het geluk dit leuke team te mogen aansturen en te zorgen dat we er voor de kinderen een geweldig seizoen van maken.

Ik ben als welpje bij de scouting gekomen en stiekem voel ik mij nog steeds een beetje zo. Na 8 jaar welpenleiding ben ik overgestapt naar de Bevers zodat deze speltak groter kan groeien en omdat ik het leuk vond om iets nieuws te gaan doen.

Ik studeer nu in Velp hoe je oude gebouwen restaureert.

Kinderen iets bijbrengen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben vind ik het leukste aan leiding zijn.


Bas

Ik ben Bas, 41 jaar, woon in Nuenen.

Doordeweeks ben ik werkzaam bij de Albert Heijn in Geldrop. Als kind ben ik ook lid geweest van deze scouting. Vorig jaar was ik er even tussenuit en sinds dit jaar weer terug. Ik ben ook nog drie jaar leiding geweest bij scouting Roosevelt, dat is een scouting voor mensen met een beperking. Sinds 2016 weer lekker hier in Nuenen, waar ik eerst drie jaar padvinders heb gedraaid en nu al een aantal jaar gezellig bij de Bevers meehelp.


Vera

Hey ik ben Vera Jacobs en ik ben 18 jaar.

Ik zit vanaf dat ik 5 jaar ben al op deze scouting als jeugdlid. Dit wordt mijn eerste jaar als leiding en ik heb er veel zin in! Momenteel volg ik de studie pedagogiek in Eindhoven waar ik me goed thuis voel. 

Ik vind het leuk om met jonge kinderen om te gaan en ze samen te zien groeien.

Ik ben benieuwd en heb veel zin in het nieuwe jaar!


Lotte

Hoi, ik ben Lotte en ik ben 18 jaar.

Dit schooljaar ben ik gestart met de studie Applied science in Eindhoven. Inmiddels zit ik nu al 7 jaar bij deze scouting en dit word mijn eerste jaar als leiding. Vorig jaar ben ik al aspirant geweest bij de Bevers, dus ik heb al mogen ervaren hoe leuk het is.

Ik heb erg veel zin in een gezellig en leerzaam jaar en kijk er uit naar het kamp.