13 maart 2018

Middag Welpen (7-11 jaar)

Algemene info

De welpen zijn jongens en meiden van de leeftijd 7-11 jaar. Bij deze groep stoere kinderen leer je spelenderwijs het scoutingleven kennen. Elke week heeft de leiding weer iets nieuws voor de groep in petto. Zo stoken we een vuurtje om er iets heerlijks op te koken of bakken, ravotten we in de bossen, lopen we tochten met behulp van verschillende routetechnieken, bouwen we vogelnestjes,  gaan we met onze knopen een stormbaan bouwen en nog veel meer! Je leert ook andere kinderen kennen en ga je met ze samenwerken in een nestje, zo heten onze groepjes!

Draaitijden

De welpen draaien elke zaterdag van 13:30 tot 16:00. Raadpleeg de kalender als je niet zeker weet of er een draaidag is. Bij afwijkende tijden wordt er een bericht gestuurd naar alle ouders.

Openen en sluiten

De welpen openen om 13:30 uur. We openen in compleet uniform. Dit houdt in dat je op de draaidag verschijnt in je welpenblouse en met je groepsdas om. Om 16:00 wordt er weer gesloten en staan de ouders klaar om te luisteren naar alle avonturen van de dag.

Afmelden

Wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn, verwachten we dat je je tenminste 1 dag van te voren afmeldt. Dit kan door te mailen naar de leiding van de groep via het mailadres welpen_middag@rudyardkipling.nl.

Insignes

Als bewijs van je vaardigheden kan je je insignes halen. De welpen hebben een paar keer per jaar de mogelijkheid om hun insigne te halen voor bijvoorbeeld omgaan met je zakmes, knopen, koken, spelexpert of natuur. Benieuwd naar de rest van de insignes? Neem een kijkje op de website van scouting Nederland.

Welpenwet

Een welp speelt samen met de anderen in de rimboe. Een welp is eerlijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

Op kamp

De welpen hebben 3 slaap weekenden per jaar rondom de blokhut: een ouder-kindweekend in okt/nov, het boerenkoolweekend aan het begin van het jaar met de hele scoutinggroep en een slaapweekend rond april/mei. Eens per jaar is er in de zomer samen met de ochtend welpen een kamp dat 5 dagen duurt. Tijdens dit kamp slapen we op een andere locatie.

Het uniform

                                                        Schrijf je nu in!