13 maart 2018

Middagwelpen (7-11 jaar)

Algemene info

De welpen zijn jongens en meiden van de leeftijd 7-11 jaar. Bij deze groep stoere kinderen leer je spelenderwijs het scoutingleven kennen. Elke week heeft de leiding weer iets nieuws voor de groep in petto. Zo stoken we een vuurtje om er iets heerlijks op te koken of bakken, ravotten we in de bossen, lopen we tochten met behulp van verschillende routetechnieken, bouwen we vogelnestjes, gaan we met onze knopen een stormbaan bouwen en nog veel meer! Je leert ook andere kinderen kennen en ga je met ze samenwerken in een nestje, zo heten onze groepjes!

Welpenwet

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een Welp is eerlijk, vriendelijk en zet door. 
Een Welp zorgt goed voor de natuur.

Draaitijden

De welpen draaien elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Afwijkende draaidagen/-tijden sturen we tijdig naar alle ouders en vind je in de kalender.

Openen en sluiten

We openen om 13.30 uur. Compleet in uniform. Dat betekent dat je altijd je welpenblouse aan hebt, en je groepsdas om. Om 16.00 uur sluiten we gezamenlijk af. Ouders zijn tijdens het openen en sluiten van harte welkom. Vinden we leuk!

Leiding

Aangenaam: dit zijn Tessy, Jetske, Sjoerd, Willem, Cas, Leon en Eric, de middagwelpenleiding van 2023. Samen bedenken ze de allerleukste programma’s.

Afmelden

Wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn, verwachten we dat je je tenminste één dag van te voren afmeldt. Dit kan door te mailen naar de leiding van de groep via het mailadres welpen_middag@rudyardkipling.nl.

Insignes

Als bewijs van je vaardigheden kan je je insignes halen. De welpen hebben een paar keer per jaar de mogelijkheid om hun insigne te halen voor bijvoorbeeld omgaan met je zakmes, knopen, koken, spelexpert of natuur. Benieuwd naar de rest van de insignes? Neem een kijkje op de website van scouting Nederland.

Op kamp

We hebben drie kampweekenden per jaar bij de blokhut en daarnaast gaan we samen met de middagwelpen de eerste week van de zomervakantie op kamp. Vijf dagen (zaterdag tot en met woensdag) op avontuur in een blokhut ergens in Brabant.

Uniform

Het welpenuniform bestaat uit een groene blouse, met een aantal badges. Daarnaast draag je een scoutingdas met dasring. Bij je definitieve aanmelding hoor je van ons precies hoe het werkt.