14 januari 2018

Geschiedenis

Scouting Rudyard Kipling is opgericht in januari 1967. In 2017 bestonden we dus 50 jaar!

Het begon allemaal klein. Geleidelijk groeide onze groep naar de meer dan 140 leden die we nu hebben. In 1972 werd de eerste blokhut gebouwd op de huidige locatie aan de Papenvoortse Heide. De blokhut die er nu staat is, is geopend op 25 mei 2002.

De leden horen bij een speltak. Voor de jongsten (5-7 jaar) zijn dat de Bevers. De Bever speltak is gestart in 2003. De belangstelling is groot. De kinderen van 7-11 jaar gaan naar de Welpen of naar de Esta’s. De Welpen is een jongens speltak, de Esta’s is een gemengde speltak. De Esta’s speltak is opgericht in 2005. Meisjes van 11-15 jaar gaan naar de Padvindsters, jongens in die leeftijd gaan naar de Verkenners. De groep van 15-18 jaar gaat naar de Explorers, een gemengde speltak. En daarna kan je nog naar de Stam. Scouting is voor alle leeftijden! Veel Stamleden zijn leiding geworden bij een van de speltakken. Veel leiding en oud-leiding van 23 jaar en ouder blijft eenmaal per maand bij elkaar komen, ze vormen de Out-stam. De blokhut biedt ruimte aan al deze groepen!

Waar komt de naam: Scouting Rudyard Kipling vandaan?

Rudyard Kipling is de schrijver van The Jungle Books. Het bekendste verhaal gaat over Mowgli, het mensenkind dat opgroeit bij de wolven. Rudyard Kipling en Lord Baden Powell (oprichter van scouting) hebben dit verhaal bewerkt tot kapstok voor het avontuurlijk scoutingprogramma.