17 januari 2017

Explorers (15-18 jaar)

Algemene info

De explorers bestaan uit jongens en meiden van 15 t/m 18 jaar.

Als explorer kom je door het jaar heen voor verschillende uitdagingen te staan. Explorers maken dan ook zelf de programma’s voor de draaidagen. Denk hierbij aan challenges als ‘Hoe komen we met iedereen naar de andere kant van de rivier zonder nat te worden?’, ‘Hoe gaan we een boomhut maken bestaande uit meerdere verdiepingen met verbindende bruggetjes?’ en ‘Hoe maken we een zo gaaf en moeilijk mogelijke obstacle run?’, maar ook zaken als jachtseizoen (bekend van youtube sensatie ‘StukTV’), een dropping of greppeltocht.

Het zomerkamp is toch altijd wel het hoogtepunt van het jaar. Ook dit zomerkamp wordt georganiseerd door de explorers zelf, met wat begeleiding van de leiding. Door samen te werken en hiermee geld te sparen maken de explorers het mogelijk om op kamp te gaan naar het buitenland. Zo zijn we afgelopen jaar naar het Internationale Scoutingcenter in Kandersteg, Zwitserland gegaan. Hier hebben we onder meer een tweedaagse hike gedaan met overnachting in een berghutje, er is gemountainbiked in de bergen, gerodeld, getokkeld en contact gelegd met leeftijdsgenoten uit de gehele wereld. Zeker iets dus om het nog jaren met elkaar over te hebben.

Als explorer krijg je dus verschillende verantwoordelijkheden, namelijk: Het bedenken van programma’s voor draaidagen, het organiseren van een zomerkamp of weekend, het uitvoeren van de eigen taak en het initiatief nemen voor het behalen van de jaarbadge. Door het dragen van deze verantwoordelijkheden ontwikkel je jezelf op een speelse manier.

Draaitijden

De explorers draaien elke zaterdag van 10:00 tot 12:30u.

Contact

Je kan ons bereiken op explorers@rudyardkipling.nl

Lijkt het jou leuk om samen met leeftijdsgenoten jezelf uit te dagen? Kom een keertje meedraaien!

 

Schrijf je nu in!

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren