17 januari 2017

Ochtendwelpen (7-11 jaar)

Algemene info

Elke zaterdag trekken de jongens en meisjes van de ochtend welpen er samen op uit in het bos rond onze blokhut. Daar spelen we een spannend spel, leren we veilig houthakken of lopen een tocht met kaart en kompas. Ook wordt er geregeld iets lekkers gemaakt op een kampvuur en knutselen we iets moois in onze blokhut, elke week iets anders. Samenwerking, sociale ontwikkeling, scoutingtechnieken en natuurlijk plezier maken staat tijdens elke draaidag centraal.

Welpenwet

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.
Een Welp is eerlijk, vriendelijk en zet door. 
Een Welp zorgt goed voor de natuur.

Bij het openen hebben we een klein liedje: “We gaan weer naar de jungle. Op zoek naar avontuur. Doen supergave dingen, iets anders ieder uur. Slingeren aan lianen, trotseren de rivier, speuren door de jungle, zijn vriend van mens en dier. Jalahie”.

Draaitijden

We draaien op zaterdag van 10.00 uur tot en met 12.30 uur. Afwijkende draaidagen/-tijden sturen we tijdig naar alle ouders en vind je in de kalender.

Openen & sluiten

We openen om 10.00 uur. Compleet in uniform. Dat betekent dat je altijd je welpenblouse aan hebt, en je groepsdas om. Om 12.30 uur sluiten we gezamenlijk af. Ouders zijn tijdens het openen en sluiten van harte welkom. Vinden we leuk!

Afmelden

We vinden het fijn als je je minimaal één dag van tevoren afmeldt, als je een keer niet kunt. Dan houden we daar in het programma rekening mee. (Afmelden kan via je leiding en via welpen_ochtend@rudyardkipling.nl.)

Kamp

We hebben drie kampweekenden per jaar bij de blokhut en daarnaast gaan we samen met de middagwelpen de eerste week van de zomervakantie op kamp. Vijf dagen (zaterdag tot en met woensdag) op avontuur in een blokhut ergens in Brabant.

Insignes

Als bewijs van je vaardigheden kan je je insignes halen. De welpen hebben een paar keer per jaar de mogelijkheid om hun insigne te halen voor bijvoorbeeld omgaan met je zakmes, knopen, koken, spelexpert of natuur. Benieuwd naar de rest van de insignes? Neem een kijkje op de website van scouting Nederland.

Uniform

Het welpenuniform bestaat uit een groene blouse, met een aantal badges. Daarnaast draag je een scoutingdas met dasring. Bij je aanmelding hoor je van ons precies hoe het werkt.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren