17 januari 2017

Ochtend Welpen (7-11 jaar)

Algemene info

Elke zaterdag trekken de jongens en meisjes van de ochtend welpen er samen op uit in het bos rond onze blokhut. Daar spelen we een spannend spel, leren we veilig houthakken of lopen een tocht met kaart en kompas. Ook wordt er geregeld iets lekkers gemaakt op een kampvuur en knutselen we iets moois in onze blokhut, elke week iets anders. Samenwerking, sociale ontwikkeling, scouting technieken en natuurlijk plezier maken staat tijdens elke draaidag centraal.

 Draaitijden

We draaien op zaterdag van 10.00 uur tot en met 12.30 uur.

De Welpen-wet

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.

Een Welp is eerlijk vriendelijk en zet door. 

Een Welp zorgt goed voor de natuur.

Bij het openen hebben we een klein liedje: “We gaan weer naar de jungle. Op zoek naar avontuur. Doen supergave dingen, iets anders ieder uur. Slingeren aan lianen, trotseren de rivier, speuren door de jungle, zijn vriend van mens en dier. Jalahie”.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en de leiding vindt het daarom fijn als je je afmeldt voor de draaidag als je niet kunt komen.

Afmelden voor de ochtend welpen mag bij Eric (telefoonnummer vind je in SOL) of je mailt naar: Ochtend_Welpen@rudyardkipling.nl

Op kamp

We hebben twee kampweekenden per jaar en daarnaast gaan we samen met de middag Welpen de eerste week van de zomervakantie op kamp. Hier gaan we 5 dagen (zaterdag tot en met woensdag) een gaaf avontuur beleven in een blokhut ergens in Brabant.

Het uniform

  Schrijf je nu in!

Over de leiding

Tessy

Ik ben Tessy en ben sinds afgelopen jaar te vinden in het ochtend welpen team team. Zelf ben ik al zo’n 10 jaar te vinden als lid bij de scouting Rudyard Kipling. De verscheidenheid in programma’s en de sfeer van scouting heb ik altijd zo leuk gevonden dat ik in 2016 besloten heb om ook leiding te worden. Nog steeds vind ik het erg leuk om de kids mee te begeleiden en te zorgen dat zij een onvergetelijke scoutingtijd beleven!
Naast het leiding zijn ben ik nog aan het studeren voor mijn master aan Universiteit Delft. Verder vind ik het leuk om met vrienden af te spreken en om creatief bezig te zijn.
Ik kijk er naar uit om deze gezellige groep te leren kennen!

Eric

Ha ik ben Eric,

Ik ben in 2013 leiding geworden bij de Esta’s wat nu de ochtend welpen zijn. Ik ben al vanaf een 8-jarige jongen lid van scouting. In mijn jeugd zat ik bij scouting Wielewaal in Eindhoven. Na een verhuizing naar Nuenen hier een leuke scouting gezocht en gevonden. Het leukste aan scouting is dat je kinderen de normen en waarden spelenderwijs kunt leren. Ook het respect voor de natuur mag natuurlijk niet ontbreken (dan moet ik natuurlijk zeggen als natuurgids van het IVN).

Verder ben ik de papa van twee kids die ook bij scouting zitten en mijn vrouw is bever leiding. Dus iets met een scouting familie?

In mijn vrije tijd werk ik als bodemadviseur bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Maar ook zit ik graag op mijn mountainbike om lekker door de bossen te fietsen.

Groetjes Eric

Cara

Hallo,

Ik ben Cara en ik draai sinds 2017 mee met de Esta´s wat nu de ochtend welpen zijn. Ik ben vroeger zelf als Esta bij scouting Rudyard Kipling begonnen en daar heb ik als kind de leukste tijd gehad. En daarmee is het nu mijn beurt om uitdagende programma´s te bedenken zodat de Welpen een actieve en leuke zaterdag beleven. Naast scouting studeer ik nog om laboratorium medewerker te worden op het summa college in Eindhoven. Als ik niet op school of scouting te vinden ben dan ben ik waarschijnlijk aan het knuffelen met mijn chinchilla´s Bert en Ernie. Ik kijk uit naar een leuk en uitdagend scoutingseizoen!

Marc

Hallo allemaal,

Ik ben Marc. Ik ben inmiddels al bijna 15 jaar bij deze scouting. Ik begon als bever toen ik 5 jaar was en ben nu leiding en lid van de stam. Ik ben nu ongeveer 3 jaar leiding van de Esta’s wat nu de ochtend welpen heet.

Het is altijd gezellig met de medeleiding en de kinderen. Ik vind het super leuk om de kinderen meer te leren over de scouting technieken en de natuur. Nieuwe kennis opdoen en nieuwe uitdagingen aangaan is het leukste wat er is.

Groetjes Marc

In de onderstaande agenda zie je wat we de komende weken gaan doen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren