17 januari 2017

Ochtend Welpen (7-11 jaar)

Algemene info

Elke zaterdag trekken de jongens en meisjes van de ochtend welpen er samen op uit in het bos rond onze blokhut. Daar spelen we een spannend spel, leren we veilig houthakken of lopen een tocht met kaart en kompas. Ook wordt er geregeld iets lekkers gemaakt op een kampvuur en knutselen we iets moois in onze blokhut, elke week iets anders. Samenwerking, sociale ontwikkeling, scouting technieken en natuurlijk plezier maken staat tijdens elke draaidag centraal.

 Draaitijden

We draaien op zaterdag van 10.00 uur tot en met 12.30 uur.

De Welpen-wet

Een Welp speelt samen met anderen in de jungle.

Een Welp is eerlijk vriendelijk en zet door. 

Een Welp zorgt goed voor de natuur.

Bij het openen hebben we een klein liedje: “We gaan weer naar de jungle. Op zoek naar avontuur. Doen supergave dingen, iets anders ieder uur. Slingeren aan lianen, trotseren de rivier, speuren door de jungle, zijn vriend van mens en dier. Jalahie”.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en de leiding vindt het daarom fijn als je je afmeldt voor de draaidag als je niet kunt komen.

Afmelden voor de ochtend welpen mag bij Tessy (telefoonnummer vind je in SOL) of je mailt naar: Ochtend_Welpen@rudyardkipling.nl

Op kamp

We hebben twee kampweekenden per jaar en daarnaast gaan we samen met de middag Welpen de eerste week van de zomervakantie op kamp. Hier gaan we 5 dagen (zaterdag tot en met woensdag) een gaaf avontuur beleven in een blokhut ergens in Brabant.

Het uniform

  Schrijf je nu in!

Over de leiding

Tessy

Ik ben Tessy en ben al enkele tijd te vinden in het ochtend welpen team team. Zelf ben ik al zo’n 10 jaar te vinden als lid bij de scouting Rudyard Kipling. De verscheidenheid in programma’s en de sfeer van scouting heb ik altijd zo leuk gevonden dat ik in 2016 besloten heb om ook leiding te worden. Nog steeds vind ik het erg leuk om de kids mee te begeleiden en te zorgen dat zij een onvergetelijke scoutingtijd beleven!
Naast het leiding zijn ben ik nog aan het studeren voor mijn master aan Universiteit Delft. Verder vind ik het leuk om met vrienden af te spreken en om creatief bezig te zijn.
Ik kijk er naar uit om deze gezellige groep te leren kennen!

Eric

Ha ik ben Eric,

Ik ben in 2013 leiding geworden bij de Esta’s wat nu de ochtend welpen zijn. Ik ben al vanaf een 8-jarige jongen lid van scouting. In mijn jeugd zat ik bij scouting Wielewaal in Eindhoven. Na een verhuizing naar Nuenen hier een leuke scouting gezocht en gevonden. Het leukste aan scouting is dat je kinderen de normen en waarden spelenderwijs kunt leren. Ook het respect voor de natuur mag natuurlijk niet ontbreken (dan moet ik natuurlijk zeggen als natuurgids van het IVN).

Verder ben ik de papa van twee kids die ook bij scouting zitten en mijn vrouw is bever leiding. Dus iets met een scouting familie?

In mijn vrije tijd werk ik als bodemadviseur bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Maar ook zit ik graag op mijn mountainbike om lekker door de bossen te fietsen.

Groetjes Eric

Jasper Millar

Kas Janssen

Frank Kuipers

Willem Swinkels

In de onderstaande agenda zie je wat we de komende weken gaan doen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren