13 maart 2018

Welpen (7-11 jaar)

Algemene info

De welpen zijn jongens van de leeftijd 7-11 jaar. Bij deze groep stoere kinderen leer je spelenderwijs het scoutingleven kennen. We lopen tochten met behulp van verschillende routetechnieken, we stoken een vuurtje om er iets heerlijks op te koken of bakken, we ravotten in de bossen en nog veel meer! Hier leer je ook andere kinderen kennen en ga je met ze samenwerken in een nestje!

Draaitijden

De welpen draaien elke zaterdag van 13:30 tot 16:00. Raadpleeg de agenda als je niet zeker weet of er een draaidag is. Bij afwijkende tijden wordt er bijtijds een bericht gestuurd naar alle ouders!

Openen en sluiten

De welpen openen om 13:30 uur. Ben er ook op tijd! We openen in compleet uniform. Dit houdt in dat je op de draaidag verschijnt in je welpenblouse en met je groepsdas om. Om 16:00 wordt er gesloten, weer in compleet uniform uiteraard.

Afmelden

Wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn, verwachten we dat je je tenminste 1 dag van te voren afmeldt bij de teamleider(st)er.

Insignes

Als bewijs van je vaardigheden kan je je insignes halen. De welpen hebben een paar keer per jaar de mogelijkheid om hun insigne te halen voor bijvoorbeeld knopen, omgaan met je zakmes en koken.

Welpenwet

Een welp speelt samen met de anderen in de rimboe. Een welp is eerlijk, houdt vol en zorgt goed voor de natuur.

Op kamp

De welpen hebben 3 weekenden per jaar: een ouder-kindweekend, het boerenkoolweekend en een normaal weekend. Eens per jaar is er in de zomer samen met de Esta’s een kamp dat 5 dagen duurt. Tijdens dit kamp slapen we op een andere locatie.

Het uniform

                                                        Schrijf je nu in!