geschiedenis 1

Scouting Rudyard Kipling is opgericht in januari 1967.
Een groep van 7 welpen draaide op de woensdagmiddag in de villa Houtrijk, vlakbij het huidige gemeentehuis. Alleen de benedenverdieping en de grote tuin stonden ter beschikking van de groep. Deze villa bleek snel te klein en was flink verwaarloosd.
Met steun van de gemeente Nuenen kon eind 1972 aan de bouw begonnen worden van een houten blokhut aan de Papenvoortse Heide te Nuenen, genaamd "het Schabbetje". De tweede blokhut werd in 1977 gebouwd. Deze twee blokhutten lagen in een schitterende omgeving van bossen, zandvlaktes en vennen. Ideaal dus voor het scoutinggebeuren. Echter na verloop van tijd bleek dat de blokhutten behoorlijk aan het vervallen waren. Er werd aan de bel getrokken bij de gemeente wat resulteerde in nieuwbouwplannen. Maar in maart 1995 brandde de beste van de twee blokhutten volledig af en de nieuwbouwplannen gingen niet door.

geschiedenis 2Er moest nu een nieuwe bouwvergunning afgegeven worden door de gemeente, maar verschillende buurtbewoners protesteerden. Intussen draaiden wel alle scouts in één blokhut door wat haast onmogelijk was. Na maanden van overleg met de gemeente werd er besloten tot actie over te gaan middels een ludieke actie: protesteren in een grote tent voor de ingang van het gemeentehuis. We kwamen wel in het nieuws maar er gebeurde nog niet veel. Uiteindelijk kwam er toch nog een einde aan het getouwtrek met de gemeente: op 25 mei 2002 is de opening van de nieuwe blokhut een feit. 

In 2003 is de speltak de Bevers opgericht en in 2005 is ook de Esta's met behulp van ouders opgericht.

In 2007 heeft de scoutinggroep haar 40 jarig jublieum groots gevierd met een dagje Winter-Efteling, een groepsweekend in België en een aantal feestelijke dagen rondom de scouting blokhut.

 

Waarvandaan komt de naam: Scouting Rudyard Kipling?

geschiedenis 4

Als je hoort van "Jungle boek" denk je vast aan de fantastische tekenfilm van Walt Disney.
Dit aardige sprookje is afgeleid van een serie verhalen uit "Jungle books" geschreven door de schrijver Rudyard Kipling.

Scouting heeft het thema van de speltak de "welpen" gebaseerd op de verhalen van Mogwli, welke dus geschreven zijn door Rudyard Kipling.


Jacques van Leuken heeft de geschiedenis van Scouting Rudyard Kipling tussen 1966 & 1979 beschreven in een document. Dit document hebben we voor u gedigitaliseerd en is beschikbaar door op deze tekst te klikken.

geschiedenis 3

Kalender

Zomerkamp Explorers
zaterdag 14 juli - (hele dag)
Zomervakantie
zaterdag 7 juli - (hele dag)
Scouting Naaldwijk blokhut verhuurd
zaterdag 14 juli, 14:00 tot 11:00
Zomerkamp Explorers
zaterdag 14 juli - (hele dag)
Zomervakantie
zaterdag 7 juli - (hele dag)
Scouting Naaldwijk blokhut verhuurd
zaterdag 14 juli, 14:00 tot 11:00

Verjaardagen

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Leander Jansen van Rosendaal (20 jul)
Ciciel Veltmans (20 jul)
Wolter de Boer (21 jul)
Sander de Boer (21 jul)
Nicolien Jansen van Rosendaal (25 jul)