leiding2010Wat houd leiding geven precies in?


Leidinggeven aan een speltak is een grote verantwoordelijk. Je hebt samen met een aantal mede leidinggevenden de verantwoordelijkheid over een groep kinderen, variërend tussen de 5 en 18 jaar. Wekelijks op zaterdag verzorgt de leiding een programma van 2 a 2,5 uur.
Meestal vergadert de leiding in 2-tallen over het programma van de komende zaterdag.
Daarnaast vinden er jaarlijks binnen een speltak weekenden plaats, maar ook weekenden met de hele groep. Deze weekenden worden voorbereidt door de leiding of een selecte groep leiding.
Daarnaast zijn er een aantal taken waar je je als leiding voor op kunt geven om te organiseren. Zoals de open dag, Neuzelmarkt, 't Saluutje, functionaris-taken of bestuurstaken of materiaalbeheer etc.

Veel huidige leiding is vroeger zelf lid geweest bij Scouting Rudyard Kipling en tijdens de Explorer speltak, aspirant-leiding geweest en daarna leiding geworden.
Aspirant-leiding kan je worden als je 16/17 jaar bent. Je komt dan bij de Esta's, Kabouters of Bevers. Waarbij je het leidingteam helpt. Daarnaast kijk je in één jaar tijd bij elke speltak 2 keer mee. Zo leer je alle leiding en speltakken goed kennen.
Het jaar dat je 18 bent en dus officieel leiding wordt, kan je een voorkeur uitspreken voor een speltak.

Je kunt ook leiding worden als je niet lid bent geweest van onze scouting, dit mag vanaf 18 jarige leeftijd.
Wanneer je dit zou willen, wordt in overleg met de groepsbegeleidster een afspraak gemaakt om de 7 speltakken elk 2 keer te bekijken. Vervolgens wordt er gekeken in welke speltak de persoon zich thuis voelt of waar leiding nodig is.
Na een periode van 3 maanden wordt door de groepsraad (alle leiding, bestuursleden, functionarissen en OOC) besloten of de nieuwe leidinggevende officieel bij de groep mag komen. Alle nieuwe leiding wordt in januari bij het Boerenkoolweekend geïnstalleerd.

leiding2Wat bieden wij de leiding?

Wekelijks betekent leiding geven gezelligheid met het leidingteam en met de kinderen. Op zaterdag eten we tussen de middag met het hele leidingteam een broodje gebakken ei, wat veel leuke momenten met zich meebrengt en voor sfeer zorgt binnen het leidingteam.
Het kamp aan het einde van het jaar is altijd een grote en bijzondere belevenis. Waarin het scoutingavontuur voorop staat.
Binnen scouting kan je je eigen kwaliteiten ontwikkelen of ontdekken.
Bij scouting maak je vrienden voor het leven! Ben je nieuwsgierig geworden?
Lijkt het jou leuk om leiding te zijn bij Scouting Rudyard Kipling?

Neem dan contact op met onze groepsbegeleidster. Zij kan jou alle informatie even die je nodigt hebt en ook jouw vragen beantwoorden.


 

 

leiding4

leiding3

Kalender

Zomerkamp Explorers
zaterdag 14 juli - (hele dag)
Zomervakantie
zaterdag 7 juli - (hele dag)
Scouting Naaldwijk blokhut verhuurd
zaterdag 14 juli, 14:00 tot 11:00
Zomerkamp Explorers
zaterdag 14 juli - (hele dag)
Zomervakantie
zaterdag 7 juli - (hele dag)
Scouting Naaldwijk blokhut verhuurd
zaterdag 14 juli, 14:00 tot 11:00

Verjaardagen

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Leander Jansen van Rosendaal (20 jul)
Ciciel Veltmans (20 jul)
Wolter de Boer (21 jul)
Sander de Boer (21 jul)
Nicolien Jansen van Rosendaal (25 jul)