17 januari 2017

Bos-scouts(11-15 jaar)

Algemene info

Als je meisje bent en te oud wordt voor de Welpen, ga je naar de volgende speltak. Dit zijn de Bos-scouts, meiden en jongens in de leeftijd van 11-15 jaar (gemengd dus). Je krijgt meer verantwoordelijkheid. Je moet meer zelf nadenken en beslissingen nemen. Er wordt meer van je verwacht, o.a. op het gebied van samenwerking. Je werkt in patrouilles, deze patrouilles worden aangestuurd door de oudste bos-scouts, zij worden PL (patrouille leider) en APL (assistant patrouille leider) genoemd. Activiteiten die deze stoere meiden en jongens zoal doen zijn: kampvuur maken, pionieren, hikes lopen, vlotten bouwen, bosspellen, abseilen/tokkelen en meedoen aan de regionale scouting wedstrijden.

Buiten dat je bij de Bos-scouts al je energie kwijt kan, is er natuurlijk ook tijd om gezellig bij te kletsen met je vrienden en vriendinnen en zijn er ook creatieve programma’s.

Bos-scouts= vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp!

Draaitijden

De Bos-scouts draaien elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

De scouts wet

Een scout trekt er samen met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.

Een scout is eerlijk, trouw, spaarzaam,
sober en zorgt goed voor de natuur.
Een scout respecteert zichzelf en anderen.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en de leiding vindt het daarom fijn als je je afmeldt voor de draaidag als je niet kunt komen. Als Bos-scout mag je je afmelden bij Ellis en haar telefoonnummer vind je in SOL.

Op kamp
De Bos-scouts hebben verschillende weekenden, waaronder een weekend waarin de nieuwe leden geïnstalleerd worden en een hikeweekend. Daarnaast gaan de Bos-scouts (samen met de Verkenners) 1 keer per jaar op kamp, ze kamperen dan 7 dagen ergens in Nederland. Dit is het hoogtepunt van elk jaar, het ultieme avontuur.

Het uniform

                                                                          Schrijf je nu in!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren