17 januari 2017

Padvindsters (11-15 jaar)

Algemene info

Als je meisje bent en te oud wordt voor de Welpen, ga je naar de volgende speltak. Dit zijn de Padvindsters, meiden in de leeftijd van 11-15 jaar. Je krijgt meer verantwoordelijkheid. Je moet meer zelf nadenken en beslissingen nemen. Er wordt meer van je verwacht, o.a. op het gebied van samenwerking. Je werkt in patrouilles, deze patrouilles worden aangestuurd door de oudste padvindsters, zij worden PL (patrouille leidster) en APL (assistant patrouille leidster) genoemd. Activiteiten die deze stoere meiden zoal doen zijn: kampvuur maken, pionieren, hikes lopen, vlotten bouwen, bosspellen, abseilen/tokkelen en meedoen aan de regionale scouting wedstrijden.

Buiten dat je bij de Padvindsters al je energie kwijt kan, is er natuurlijk ook tijd om gezellig bij te kletsen met je vriendinnen en zijn er ook creatieve programma’s.

Padvindsters = vooral veel plezier, je eigen avontuur creëren en vrienden voor het leven ontmoeten. En natuurlijk elk jaar een waanzinnig leuk zomerkamp!

Draaitijden

De Padvindsters draaien elke zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

De padvindster wet

Een padvindster trekt er samen met anderen op uit
om de wereld om zich heen te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.

Een padvindster is eerlijk, trouw, spaarzaam,
sober en zorgt goed voor de natuur.
Een padvindster respecteert zichzelf en anderen.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en de leiding vindt het daarom fijn als je je afmeldt voor de draaidag als je niet kunt komen. Als padvindster mag je je afmelden bij Ellis en haar telefoonnummer vind je in SOL.

Op kamp
De Padvindsters hebben verschillende weekenden, waaronder een weekend waarin de nieuwe padvindsters geïnstalleerd worden en een hikeweekend. Daarnaast gaan de padvindsters 1 keer per jaar op kamp, ze kamperen dan 7 dagen ergens in Nederland. Dit is het hoogtepunt van elk jaar, het ultieme avontuur.

Het uniform

                                                                          Schrijf je nu in!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren