17 januari 2017

Esta’s (7-11 jaar)

Algemene info

Elke zaterdag trekken de jongens en meisjes van de Esta’s er samen op uit in het bos rond onze blokhut. Daar spelen we een spannend spel, leren we veilig houthakken of lopen een tocht met kaart en kompas. Ook wordt er geregeld iets lekkers gemaakt op een kampvuur en knutselen we iets moois in onze blokhut, elke week iets anders. Samenwerking, sociale ontwikkeling, scouting technieken en natuurlijk plezier maken staat tijdens elke draaidag centraal.

 Draaitijden

We draaien op zaterdag van 10.00 uur tot en met 12.30 uur.

De Esta-wet

Een Esta speelt samen met anderen in de jungle. Een Esta is eerlijk vriendelijke en zet door. Een Esta zorgt goed voor de natuur.

Bij het openen hebben we een klein liedje: We gaan weer naar de jungle. Op zoek naar avontuur. Doen supergave dingen, iets anders ieder uur. Slingeren aan lianen, trotseren de rivier, speuren door de jungle, zijn vriend van mens en dier. Jalahie.

Afmelden

De leiding organiseert wekelijks leuke activiteiten en de leiding vindt het daarom fijn als je je afmeldt voor de draaidag als je niet kunt komen.

Afmelden voor de Esta’s mag bij Eric (telefoonnummer vind je in SOL) of je mailt naar: estas@rudyardkipling.nl

Op kamp

We hebben twee kampweekenden per jaar en daarnaast gaan we samen met de Welpen de eerste week van de zomervakantie op kamp. Hier gaan we 5 dagen (zaterdag tot en met woensdag) een gaaf avontuur beleven in een blokhut ergens in Brabant.

Het uniform

  Schrijf je nu in!

Over de leiding

Pieter

Hallo allemaal, mijn naam is Pieter en ik ben als welpje begonnen bij deze scouting. Inmiddels ben ik sinds 2012 Estaleiding. Stiekem ben ik zelf nog steeds een welpje van 8, dus lekker met de kinderen dollen vind ik het leukste aan het leiding zijn.

logo Rudyard Kipling

Koen

Hallo allemaal! Ik ben Koen, ik ben nu een aantal jaar leiding bij de scouting Rudyard Kipling. Door middel van de scouting wil ik graag de kinderen van deze tijd wat meegeven, Over wat er nog meer te beleven is buiten het dagelijkse leven om. Ik hoop hierbij een leuke bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij.

Ik werk als mechatronica monteur bij een mooi bedrijf genaamd Frencken. Ik maak hier analyse machines voor meerdere markten in onze wereld. Ik hoop hierbij ook verder te kunnen groeien!

Wat ik het allerbelangrijkste vind, is gezelligheid en dat we het samen leuk hebben binnen onze groep??!

Groetjes Koen

Eric

Ha ik ben Eric,

Ik ben in 2013 leiding geworden bij de Esta’s. Ik ben al vanaf een 8-jarige jongen lid van scouting. In mijn jeugd zat ik bij scouting Wielewaal in Eindhoven. Na een verhuizing naar Nuenen hier een leuke scouting gezocht en gevonden. Het leukste aan scouting is dat je kinderen de normen en waarden spelenderwijs kunt leren. Ook het respect voor de natuur mag natuurlijk niet ontbreken (dan moet ik natuurlijk zeggen als (bijna) natuurgids van het IVN).

In mijn vrije tijd werk ik als bodemadviseur bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Maar ook zit ik graag op mijn mountainbike om lekker door de bossen te fietsen.

Groetjes Eric

In de onderstaande agenda zie je wat we de komende weken gaan doen!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren